Mijn Communities
Help

Payroll Business 2021-08

22-07-2021 20:12 (Bijgewerkt op 10-02-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 695 Weergaven

Mededelingen

Verhuizing datacenter op 1, 2 en 3 oktober

Wanneer vindt de verhuizing plaats?

  • Vanaf vrijdagavond 1 oktober 2021, 18.00 uur t/m zondag 3 oktober 20.00 uur verhuizen wij alle gegevens naar een andere locatie.
  • Dit betekent dat in dit tijdsblok onze applicaties binnen het Youforce Portaal niet beschikbaar zijn.
  • We hebben geprobeerd dit tijdsblok zorgvuldig te kiezen. Dus na de maandelijkse piek met mutaties, na de zomer en na de salarisuitbetalingen.

Wat betekent dat voor jou?

  • In de periode van de verhuizing zijn het Youforce Portaal en alle Youforce-applicaties niet beschikbaar.
    Vanaf zondag 3 oktober 20.00 uur zijn alle applicaties weer beschikbaar.

Uiteraard houden wij je de komende periode op de hoogte en herinneren we je regelmatig aan deze verhuizing. Daarnaast hebben wij de antwoorden op veelgestelde vragen gepubliceerd, die je kunt bekijken en downloaden die via deze link
Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stel deze dan via 4Me: kies de service Youforce (Portal) met als onderwerp Datacenter.

Nieuw

Notificatie Afkeuring Loonaangifte

Waarom

De komende releases gaan we regelmatig wijzigingen doorvoeren voor het verbeteren van de kwaliteit van de loonaangiftes.

Als er fouten zitten in de loonaangifte waardoor het bestand niet wordt aangemaakt, gaan we dit voortaan rapporteren, maar je kunt hier als klant ook notificaties van ontvangen. In de september release gaan we dit verder uitwerken en volgt hier meer informatie over. In deze release hebben we de velden die nodig zijn voor het ontvangen van een notificatie al toegevoegd aan het interfacescherm voor de loonaangifte.

Hoe

Instellingen > Gegevensuitwisseling >Interfaces > Loonaangifte

Aan het interfacescherm Loonaangifte zijn vanaf release 2021-08 de volgende twee velden toegevoegd:

  • Interface rapport verzenden
    Standaard is hier Nee ingevuld. Als je pro-actief een notificatie wilt ontvangen, kies hier dan voor Alleen Fouten.
  • E-mail adres rapport Loonaangifte
    Hier kun je èèn of meer e-mailadressen invullen waarnaar de applicatie de notificatie moet sturen.
    Dit veld heeft 100 posities. Als je hier meerdere e-mailadressen invult, typ deze dan achter elkaar in zonder spaties en gebruik tussen de verschillende adressen een puntkomma ; als scheidingsteken.

Actie

Als je vanaf september meteen een notificatie wilt ontvangen als Payroll Business vanwege fouten het loonaangiftebestand niet kan aanmaken, vul dan bij de hierboven genoemde velden de juiste waarde / gegevens in. 

Gewijzigd en verbeterd 

Scherm Inzetten verbeterd

Waarom

Via onze feedbackkanalen krijgen we vaak te horen dat consistentie en snelheid van de schermen die dagelijks worden gebruikt van essentieel belang is voor het voeren van de HR- en Salarisadministratie. Daarom gaan we de komende releases op basis van deze feedback de gebruikersvriendelijkheid en snelheid van diverse schermen verbeteren. In deze release hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in het scherm Inzetten van het menu Contract.

Hoe

Contractschermen
Medewerker > Contract > Inzetten

Om het gebruiksgemak en de snelheid te verbeteren, hebben we in deze release het scherm Inzetten als volgt aangepast:

  • Als je nog geen medewerker hebt geselecteerd, opent het scherm niet meer met de lijst van alle medewerkers, maar zie je een leeg scherm waarin je kunt zoeken naar de gewenste medewerker.
    Dit werkt al zo bij de medewerkerschermen en schermen voor Arbeidsvoorwaardengegevens.
  • Als je een medewerker hebt geselecteerd met één contract, dan opent voor bovenstaande scherm direct het detailscherm. Je hoeft dus niet meer te klikken op de regel Basiscontract.
  • Als je een medewerker hebt geselecteerd met meerdere contracten, bijvoorbeeld ook een contract voor Transitievergoeding, dan kom je in het scherm waar je een van de contracten kunt kiezen.  
  • Als er maar één contract is, dan kun je op de volgende manieren teruggaan naar het lege scherm waarin je vervolgens naar een andere medewerker kunt zoeken:
    • Klik onderin in het detailscherm op Annuleren.
    • Klik bovenin het detailscherm in het navigatiepad op de medewerkernaam.
  • Als er meerdere contracten zijn, dan kun je als volgt teruggaan naar het scherm van de medewerker waarin je kunt kiezen voor een ander contract:
    • Klik onderin in het detailscherm op Annuleren.
    • Klik bovenin het detailscherm in het navigatiepad op de medewerkernaam.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Diverse verbeteringen in de Salarisberekening voor één medewerker

Waarom

Sinds de vorige release kun je vanuit diverse medewerker- en contractschermen een salarisberekening starten voor één afzonderlijke medewerker, door rechts bovenin het scherm te klikken op het icoontje Plan salarisverwerking .  In deze release hebben we deze functionaliteit op een aantal punten verbeterd. 

Hoe

Diverse schermen
  • Als je op het icoontje  had geklikt en je ging daarna naar een ander scherm, dan kreeg je ten onrechte de melding dat eventuele wijzigingen niet bewaard zouden worden.
    Dit probleem is opgelost, de melding verschijnt niet meer.
Beheer > Salarisberekening > Salarisberekening
  • In het scherm Salarisberekening kun je, zodra de berekening gereed is, klikken op het icoontje Selectieve run.  Er verschijnt dan een pop-up scherm, waarin je - ter controle achteraf - ziet voor welke medewerker de berekening heeft plaatsgevonden. 
  • In het scherm Salarisberekening zie je altijd eerst dat de berekening gestart is en daarna dat de loonstroken worden aangemaakt. Als alles klaar is, komt de verwerking onder Reeds gedraaide verwerkingen te staan. Dit gebeurde echter te snel, waardoor je toch nog moest wachten als je de loonstrook wilde opvragen via Rapporten > Salarisspecificaties > Salarisstrook viewer of Salarisstroken (PDF).
    Dit is opgelost: als de verwerking onder Reeds gedraaide verwerkingen staat, dan zijn de salarisstroken ook daadwerkelijk beschikbaar.
    Je kunt dit linksonder in scherm ook zien aan het icoon Meldingen , zodra een verwerking is afgerond, wordt het cijfer opgehoogd.

Actie

Er is geen actie nodig. Meer informatie over deze berekening vind je in de online help via Procedurebeschrijvingen > Berekening voor één medewerker.

Verwijderen contract en inkomstenverhouding

Waarom 

Sinds de vorige release kun je een tweede (neven) contract dat ten onrechte is aangemaakt, onder bepaalde voorwaarden weer verwijderen. Dit lukte echter niet bij in medewerkers die al langere tijd in dienst waren geweest en uit dienst zijn gemeld met 2e nevencontract. 

Hoe

Medewerker > Contract > Arbeidscontract
Medewerker > Inkomstenverhouding > Loonheffingen (IKV)

Dit is opgelost, zodat het nu ook mogelijk is het tweede contract verwijderen bij medewerkers die langer in dienst zijn geweest, bijvoorbeeld als je er achter komt dat je de verkeerde medewerker uit dienst hebt gemeld of als blijkt dat de uitdiensttreding niet doorgaat. 

Als je een inkomstenverhouding wilt verwijderen, verwijder dan eerst het contract in het scherm ArbeidscontractVerwijder daarna de inkomstenverhouding in het scherm Loonheffingen (IKV)Voer vervolgens opnieuw een salarisberekening uit voor de betreffende medewerker en controleer de resultaten voordat je de periode afsluit, anders wordt de tweede inkomstenverhouding alsnog naar de Loonaangifte gestuurd. 

Meer informatie

Zie de online help: Schermen en velden > Medewerker > Inkomstenverhouding > Loonheffingen (IKV) > paragraaf Verwijderen inkomstenverhouding.

Actie

Er is geen actie nodig.

Verbeteringen in Grondslagen van sublooncomponenten

Waarom

In diverse arbeidsvoorwaarden, kun je gebruik maken van specifieke grondslagen waarin je sublooncomponenten kunt opnemen. Deze functionaliteit werkte nog niet optimaal en hebben we daarom op bepaalde punten verbeterd.

Hoe

Instellingen > Berekening > Grondslag
  • Als de subloomcomponenten op bedrijfsniveau uit de grondslagen waren verwijderd, was het niet meer mogelijk deze opnieuw toe te voegen.
    Dit is opgelost, je kunt deze sublooncomponenten vanaf deze release wel opnieuw toevoegen.
  • De grondslagen voor sublooncomponenten kun je vanaf deze release ook gebruiken op de niveaus BedrijfsCAO en KlantCAO.

Actie

Als je in de grondslagen de sublooncomponentenregelingen wilt gebruiken op de manier zoals hierboven is beschreven, kun je dit vanaf deze release inrichten met een ingangsdatum van 1 januari 2021.

Foutcodes L1314 en L1315 in Loonaangifte opgelost 

Waarom

Als je voor een doorwerkende AOW’er geen nieuwe inkomstenverhouding had aangemaakt, kreeg je van de Belastingdienst de foutcodes L1314 en L1315 teruggekoppeld. Dit betekent dat de verzekeringsindicaties voor WAO/IVA/WGA (foutcode L1314) en WW (foutcode L1315) met een verkeerde waarde werden doorgegeven. Met ingang van deze release hebben we ervoor gezorgd dat voor medewerkers die onder hetzelfde nummer inkomstenverhouding doorwerken nadat ze de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, de juiste verzekeringsindicaties aan de Loonaangifte worden doorgegeven.

Hoe

Medewerker > Medewerker > Loonheffingen

Het is niet meer nodig voor een doorwerkende AOW'er een nieuwe inkomstenverhouding aan te maken. Payroll Business zet voortaan voor doorwerkende AOW’ers de volgende velden automatisch op Nee, zodat juiste verzekeringsindicaties aan de Loonaangifte worden doorgegeven.

  • WAO/IVA/WGA verzekerd
  • WW verzekerd

Voor doorwerkende AOW's die vanaf 1-1-2021 de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt en voor wie geen nieuwe inkomstenverhouding is aangemaakt, heeft Payroll Business deze velden automatisch aangepast. Hierdoor vindt er voor deze medewerkers vanaf de datum waarop ze de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, een herberekening plaats.

Actie

Bij Medewerkers die vóór 1-1-2021 de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt en nog onder hetzelfde nummer inkomstenverhouding doorwerken, moet u via de functie enkelvoudig muteren rechtstreeks de Loonaangifte corrigeren. Als ingangsdatum geeft u de datum op waarop de medewerker de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Dit is de Ingangsdatum AOW die je vindt in het scherm Medewerker(s).

Fiscale ruimte uitruilen tegen bijzonder tarief nu vast element

Waarom 

Het veld Fiscale ruimte uitruilen tegen bijzonder tarief was een periode-element. Als je de fiscale ruimte wilde uitruilen tegen bijzonder tarief, moest je hier dus iedere periode Ja invullen. Dat was onnodig extra werk.

Hoe

Instellingen > Berekening > Arbeidsvoorwaardegegevens > Reiskosten
Medewerker > Contract > Arbeidsvoorwaardegegevens > Reiskosten

Vanaf deze release is het veld Fiscale ruimte uitruilen tegen bijzonder tarief een vast element.

Actie

Als je de mogelijkheid om de fiscale ruimte uit te ruilen tegen bijzonder tarief gebruikt, moet je bij Fiscale ruimte uitruilen tegen bijzonder tarief eenmalig de waarde Ja invullen. Het veld blijft dan deze waarde houden, tot de periode waarin je de waarde weer wijzigt.

Opgeloste meldingen 

Foutcode L2103 in loonaangifte (change 2781253)

Melding

In de volgende situatie geeft de Belastingdienst vanaf 2021 foutcode L2103: de Code aard arbeidsverhouding is gelijk aan 4, 6, 7, 18, 79 of 81 en één of meer van de volgende indicaties zijn aangeleverd:

  • Indicatie arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Indicatie schriftelijke arbeidsovereenkomst
  • Indicatie oproepovereenkomst

Dit ging goed als je een wijziging had doorgevoerd vóór de salarisverwerking van januari 2021. Als je ná deze salarisverwerking een wijziging had doorgevoerd, was hiermee het signaal in Payroll Business zelf opgelost. De waarden werden echter nog wel onterecht doorgegeven aan de Belastingdienst, waardoor de Belastingdienst melding L2103 bleef terugkoppelen.

Oplossing

De oplossing hiervoor hebben we uitgeleverd op 28-06-2021, zodat de waarden niet meer onterecht worden doorgegeven. Voor aangiftes die na 23-06-2021 zijn aangemaakt met de juiste waarden, lost de Loonaangifte met terugwerkende kracht de signalen op.  

Actie

Controleer of je het signaal in het Signaleringsverslag ziet;

  • Is dat niet zo en je hebt de fout in een eerdere periode van 2021 al hersteld, dan wordt dit bij de eerstvolgende loonaangifte automatisch hersteld. Dit betekent wel dat de Belastingdienst tot die periode foutcode L2103 nog terugkoppelt. 
  • Staat deze melding nog in het Signaleringsverslag, pas dan eerst de instellingen in Payroll Business aan. Daarna wordt dit in de eerstvolgende loonaangifte hersteld. 

Foutcode L2106 in loonaangifte (change 2805954)

Melding

De Belastingdienst geeft vanaf 2021 foutcode L2106 als het veld Publiekrechtelijke aanstelling voor onbep. tijd ten onrechte met een J of N is aangeleverd, terwijl dit veld leeg aanleverd moet worden.

Dit ging goed als je een wijziging had doorgevoerd vóór de salarisverwerking van januari 2021. Als je ná deze salarisverwerking een wijziging had doorgevoerd, was hiermee het signaal in Payroll Business zelf opgelostDe waarden werden echter nog wel onterecht doorgegeven aan de Belastingdienst, die hierdoor melding L2106 bleef terugkoppelen.

Oplossing

We hebben ervoor gezord dat de waarden  J of N niet meer onterecht worden doorgegeven. Elke loonaangifte die plaatsvindt na de release waarin de waarden al juist waren aangepast, zorgt ervoor dat de signalen met terugwerkende kracht worden opgelost.

Actie

Controleer of je het signaal in het Signaleringsverslag ziet;

  • Is dat niet zo en je en je hebt de fout in een eerdere periode van 2021 al hersteld, dan wordt dit bij de eerstvolgende loonaangifte automatisch hersteld. Dit betekent wel dat de Belastingdienst tot die periode foutcode L2106 nog terugkoppelt.
  • Staat deze melding nog in het Signaleringsverslag, pas dan eerst de instellingen in Payroll Business aan. Daarna wordt dit in de eerstvolgende loonaangifte hersteld. 

Foutmelding bij Mutatieverslag vanaf 01-01-2021 (2788900)

Melding

Als je een Mutatieverslag opvroeg voor specifieke gegevenselementen, gaf het rapport soms een foutmelding bij de mutatiedatum 01-01-2021.

Oplossing

De oplossing hiervoor is uitgeleverd op 2-7-2021 waardoor het Mutatieverslag geen foutmeldingen meer geeft met een mutatiedatum 01-01-2021.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Exporteren CSV - diverse foutmeldingen (2682024 en 2708951)

Melding

Het rapport Exporteren CSV gaf de hieronder vermelde foutmeldingen die we in deze release hebben opgelost. 

Oplossing

Beheer > Import / Export > Exporteren CSV
  • Verwerkingseenheid
    Als je het element Verwerkingseenheid in het rapport had opgenomen en er geen vinkje stond bij de optie Toon opgemaakte waarden, dan werden er voor het veld Verwerkingseenheid ook geen codes in het rapport getoond. 
    Dit is opgelost. Als je vanaf deze release het rapport opvraagt en je zet de optie Toon opgemaakte waarden uit, dan wordt wel de code van het veld Verwerkingseenheid in de export opgenomen.
  • Manager
    Als een Organisatorische eenheid was gekoppeld aan een medewerker en je had het element Manager in het rapport opgenomen, dan werd er voor het veld Manager een datum in het rapport getoond.
    Dit is opgelost. Vanaf deze release wordt in dit geval een leeg veld in de export opgenomen.  

    Als je in het scherm Medewerker(s) zelf een manager uit de lijst bij het veld Manager hebt ingevuld, dan wordt de naam van de manager wel in de export getoond. Op deze manier is het duidelijk welke manager handmatig is ingevuld en welke manager vanuit de Organisatorische eenheid afkomstig is.
  • Nationaliteit Partner
    Als je het element Nationaliteit partner in het rapport had opgenomen, stond dit veld niet in de export. We hebben dit element aangepast, zodat dit veld vanaf deze release wel in de export komt te staan. 

Actie

Als je de nationaliteit van de partner wilt exporteren, moet je het element Nationaliteit partner opnieuw toevoegen aan het rapport.

Exporteren CSV - wisselen van bedrijf via navigatiepad bovenin scherm niet mogelijk (2762689) 

Melding

Het was niet mogelijk om binnen de functie Exporteren CSV van bedrijf te wisselen via het navigatiepad bovenin het scherm. Als je in de lijst met bedrijven een ander bedrijf koos, werd het scherm Exporteren CSV voor dit bedrijf niet geopend. 

Oplossing

Beheer > Import / Export > Exporteren CSV

Dit is opgelost. Vanaf deze release kun je binnen de functie Exporteren CSV weer van bedrijf wisselen. 

Actie

Er is geen actie nodig. 

Verzamelloonstaat toonde medewerkers uit dienst (2679821)

Melding

In het rapport Verzamelloonstaat stonden onterecht medewerkers die al in eerdere jaren uit dienst waren gegaan. 

Oplossing

Dit is opgelost. Vanaf deze release staan er geen medewerkers meer in het rapport die in eerdere jaren uit dienst zijn gegaan en niet in het huidige jaar zijn verwerkt.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Rapport Standenregister werd soms niet aangemaakt (2774500)

Melding

Als de bedrijfsnaam en bedrijfscode samen meer dan 50 posities lang waren, werd het rapport Standenregister niet aangemaakt. 

Oplossing

We hebben het maximale aantal posities voor het ophalen van de bedrijfsnaam en bedijfscode uitgebreid naar 100 posities, zodat het Standenregister in deze situatie gewoon wordt aangemaakt. We hebben dit ook gedaan voor andere rapporten waar dit probleem zou kunnen voorkomen. 

Actie

Er is geen actie nodig. 

Afrekenmatrix per periode - data liep door buiten kader pagina (2737113)

Melding

Als de periode waarover je het rapport Afrekenmatrix per periode opvroeg langer was dan 6 maanden, was niet alle informatie zichtbaar omdat deze doorliep buiten het kader van de pagina. Hierdoor was het rapport niet goed te gebruiken.

Oplossing

Vanaf deze release is dit opgelost en toont Afrekenmatrix per periode de opgevraagde informatie volledig.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Verwerkingsverslag payroll - diverse fouten (2762426)

Melding

Voor het rapport Verwerkingsverslag payroll gingen de volgende zaken niet goed:

  • Er werden geen alternatieve omschrijvingen meer in het verslag getoond.
  • Bij een aanvullende verwerking werd er een leeg verslag getoond.

Oplossing

Beide zaken zijn opgelost, Vanaf deze staan alternatieve omschrijvingen weer in het verslag en worden bij een aanvullende verwerking de juiste gegevens getoond.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Helptekst scherm Arbeidscontract aangepast (change 2796572)

Melding

In een eerdere relase hebben we aan het scherm Arbeidscontract het veld Publiekerechtelijke aanstelling voor onbep. tijd toegevoegd. De beschrijving hiervan ontbrak echter in de online help. 

Oplossing

Aan het helponderwerp voor het scherm Arbeidscontract is de volgende omschrijving toegevoegd:

Publiekrechtelijke aanstelling voor onbep.tijd

Geef aan of het wel of niet om een publiekrechtelijke aanstelling voor onbepaalde tijd gaat.

  • Ja
  • Nee
  • Niet van toepassing

Let op: standaard staat de waarde van dit veld op Niet van toepassing. Dit moet u zo laten staan, tenzij het om een arbeidsverhouding gaat van de aard Publiekrechtelijke aanstelling (18).

Actie

Er is geen actie nodig. 

Signaleringsverslag - Vakantietoeslag onder wettelijk minimum (2804652)

Melding

Bij het uitbetalen van de vakantietoeslag na het opbouwjaar, waarbij in het veld Controleren op wettelijk minimum Vak.toeslag de waarde Controleren en aanvullen is ingevuld, stond het volgende signaal onterecht in het Signalerinsverslag: Vakantietoesl onder wet.minimum; aanvulling geschr.

Oplossing

Vanaf deze release vinden er extra controles plaats, waardoor dit signaal niet meer onterecht in het Signaleringsverslag staat.

Actie

Na het draaien van een salarisberekening zullen de onterechte signalen van het signaleringsverslag verdwijnen.

Gegevens in scherm Werkgeversverklaring lijken niet te worden bewaard (2740255)

Melding

Bij het vastleggen van gegevens in het medewerkerscherm Werkgeversverklaring, leek het alsof de gegevens niet werden opgeslagen. Wilde je de wijzigingen achteraf bekijken, dan zag je ze niet terug in het scherm. Ze waren echter wel zichtbaar in het Mutatieverslag als contractmutaties.

Oplossing

Dit is opgelost. Als je de ingevoerde wijzigingen achteraf wilt bekijken, zie je ze vanaf deze release ook terug in het medewerkerscherm.

Actie

Er is geen actie nodig.

Werkgeversverklaring gaf niet altijd de juiste resultaten (2773104)

Melding

Bij het berekenen van bedragen voor de werkgeversverklaring werd soms ten onrechte de vorige periode als actuele periode gezien. Daardoor werd bijvoorbeeld een overwerkvergoeding over het afgelopen jaar soms te laag vastgesteld.

Oplossing

Dit is opgelost. Het bepalen van de actuele periode vindt nu altijd als volgt plaats:

  • Als de laatste salarisberekening een berekening met afsluiting was, dan is de volgende periode per definitie de actuele periode.
    Bijvoorbeeld: voor periode 08-2021 is een verwerking met afsluiting afgeroepen, de actuele periode is daardoor 09-2021.
  • Als de laatste salarisberekening een voorlopige berekening was, dus zonder afsluiting, dan is de actuele periode de periode waarvoor zojuist gerekend is.
    Bijvoorbeeld: voor periode 08-2021 is een aanvullende verwerking zonder afsluiting afgeroepen. De actuele periode is op dat moment 08-2021.

Actie

Er is geen actie nodig.

Nieuwe gebruiker kon geen administratiebeheer uitvoeren (2758537)

Melding

Als je een nieuwe gebruiker aanmaakte met rechten voor Administratiebeheer en het eerste dat die gebruiker deed was inloggen op het niveau Administratie, dan werkten de schermen niet. Het probleem deed zich niet voor als de gebruiker eerst op klantniveau inlogde en daarna op administratieniveau.

Oplossing

Dit is opgelost, een nieuwe gebruiker kan nu direct inloggen op administratieniveau en vervolgens meteen de Payroll Monitor gebruiken of een van de andere functies voor het beheren van klanten.

Actie

Er is geen actie nodig.

Openen medewerkerscherm lukte soms niet (2825363)

Melding

In bepaalde medewerkerschermen werkte het wisselen tussen medewerkers niet, als je vanuit een medewerkerscherm direct terugging naar het klantniveau, om vervolgens een medewerker te zoeken en het scherm op te roepen vanuit een ander bedrijf. Het lukte dan niet om het gezochte medewerkerscherm te openen. 

Oplossing

Medewerker > Medewerkerschermen

Vanaf deze release is dit opgelost. Als je vanuit een medewerkerscherm eerst naar het klantniveau gaat en daar kiest voor een andere medewerker, kun je het gezochte medewerkerscherm vervolgens gewoon openen. 

Actie

Er is geen  actie nodig.

Toekomstmutatie uit dienst niet doorgegeven aan Flex Benefits (2769312)

Melding

Als een medewerker in HR Core in de toekomst uit dienst was gemeld, werd deze uitdienstmelding niet doorgegeven aan Flex Benefits op de dag waarop de medewerker uit dienst ging, als er op deze dag niet ook een andere mutatie was ingevoerd. Hierdoor werd een eventuele vaste reserveringskeuze die gemaakt was in Flex Benefits, iedere periode nog naar HR Core gestuurd.

Oplossing

We hebben de interface tussen HR Core en Flex Benefits hierop aangepast. Voortaan wordt een uitdienstmelding altijd naar Flex Benefits gestuurd op de dag waarop de medewerker uit dienst gaat, dus ook als er op die dag geen andere mutatie is vastgelegd. Hierdoor krijgt de medewerker de status Uit dienst en worden eventuele reserveringskeuzes die in de toekomst in Flex Benefits zijn vastgelegd, niet meer naar HR Core gestuurd.

Actie

Als je als workaround een fictieve mutatie invoerde om ervoor te zorgen dat de mutatie werd doorgestuurd op de dag van uitdienstreding, hoef je dit vanaf deze release niet meer te doen.

Nieuwe medewerker had soms geen toegang tot Flex Benefits (2768455)

Melding

Als een medewerker in HR Core in de toekomst in dienst was gemeld, werd deze indienstmelding niet doorgegeven aan Flex Benefits op de dag waarop de medewerker in dienst kwam, als er op deze dag niet ook een andere mutatie voor deze medewerker wat ingevoerd. Hierdoor had deze medewerker geen toegang tot Flex Benefits op de dag van indiensttreding. De gegevens werden pas doorgestuurd naar Flex Benefits als er later een andere mutatie voor de medewerker was vastgelegd. 

Oplossing

We hebben de interface tussen HR Core en Flex Benefits hierop aangepast. Voortaan wordt een indienstmelding altijd naar Flex Benefits gestuurd op de dag waarop de medewerker in dienst treedt, dus ook als er op die dag geen andere mutatie is vastgelegd. Hierdoor hebben nieuwe medewerkers voortaan toegang tot Flex Benefits vanaf de dag waarop ze in dienst treden.

Actie

Als je als workaround een fictieve mutatie invoerde om ervoor te zorgen dat de mutatie werd doorgestuurd op de dag van indienstreding, hoef je dit vanaf deze release niet meer te doen.

Wet- en regelgeving

Vastleggen Postcode die begint met een 0 niet meer mogelijk

Waarom

Om de kwaliteit van de Loonaangiftes te verbeteren, streven we er zoveel mogelijk naar dat de gegevens in Payroll Business al eenduidig en juist zijn vastgelegd. Hiermee voorkomen we dat pas aan het einde van het proces duidelijk wordt dat bepaalde gegevens onjuist zijn. Daarom gaan we in de komende releases steeds meer zaken aanpassen die de processen voor de aangiftes verbeteren. Deze release is dat de postcode.

Hoe

Vanaf deze release is het niet meer mogelijk een foutieve Postcode in te voeren voor personen die woonachtig zijn in Nederland. Daarom is het niet meer toegestaan een postcode vast te leggen die begint met een 0 (nul).

Percentages AWF-Hoog en AWF-Laag aangepast per 1-8-2021

Per 1-8-2021 zijn er nieuwe percentages voor de AWF van toepassing en hebben we deze nieuwe percentages in het systeem ingevoerd.

  • Het percentage AWF -Hoog is aangepast van 7,7% naar 5,34%.
  • Het percentage AWF-Laag is aangepast van 2,7% naar 0,34%.

De ingangsdatum van de wijziging hangt af van de verloningsperiodiciteit:

Maandverloning nieuwe percentages per periode 8,  per 1 augustus
4 wekenverloning nieuwe percentages per periode 9, per 16 augustus
Weekverloning nieuwe percentages per periode 31, per 2 augustus)
Kwartaalverloning nieuwe percentages per periode 3, per 1 juli

 

Publishing Date : 7/22/2021

Medewerkers
Actieve onderwerpen