Mijn Communities
Help

Prebewerkingen niet meer actief in Gedaan en Archief

door Christiaan Sluis

Aanleiding

Als je in Gedaan of Archief een mutatie bekijkt, verwacht je daar de informatie te zien zoals in de mutatie is vastgelegd. Tot op heden kon dat afwijken, omdat de javascript prebewerkingen ook nog in het archief werden uitgevoerd. Daardoor kon het zijn, als je hier geen rekening mee had gehouden in de inrichting, dat er een andere waarde werd weergegeven dan dat er daadwerkelijk in de database stond.

 

Voorbeeld

Bij een Contractverlenging is het niet ongebruikelijk om de oude datum uitdienst te tonen op een hulprubriek zoals A00001. Dit is al lang niet meer nodig voor templates, maar komt nog wel vaak voor. In dit voorbeeld is de huidige einddatum 31-12-2023 en wordt het getoond met deze prebewerking:

return(GF_WRB('P00830'))

Als je het contract met een jaar verlengd tot 31-12-2024, verwacht je in het archief nog wel de oude waarde te zien op deze hulprubriek. Echter, de prebewerking ging ook in het archief af, waardoor je daar nu 31-12-2024 zou zien. Door een PDF print op het scherm te maken kon je wel de echte waarde zien.

 

Aanpassing

Voortaan gaan in Gedaan en Archief de prebewerkingen niet meer af, om duidelijker te tonen wat de vastgelegde waarde is. Immers, prebewerkingen zijn bedoeld als hulpmiddelen voor invoer of berekeningen, en in het archief is dat niet nodig.

 

Wij hebben dit aangepast op basis van doorlopende feedback en deze ideeën op de community:

1 Opmerking