Mijn Communities
Help

Release 08-05-2024

door Christiaan Sluis

Vanmiddag tussen 12.00 en 13.00 zullen wij een release uitvoeren. Gedurende de release zal er een periode van ongeveer enkele minuten zijn waarin u lichte vertraging in laadtijden kan ervaren.

 

Met deze release lossen wij een aantal bugs op. Dit zijn:

  • Dialoog moest 2 keer worden opgeslagen om zichtbaar te worden in Templatebeheer. Dit werkt nu bij de eerste keer opslaan.
  • Sortering Workflowdefinitie: Als je koos om te sorteren en dan een regel aanklikte, opende de workflowdefinitie van de workflow die voor het toepassen van de sortering, op die regel stond. Nu opent de workflow die daadwerkelijk is aangeklikt.
  • Verlofsaldo per afdeling: Deze functionaliteit haalt veel gegevens op van verschillende bronnen en kan daarom bij veel data ook trager zijn. Een gebruiker kon daarbij klikken op een afdeling en geen feedback krijgen dat het systeem aan het laden was. Als reactie werd er dan nogmaals geklikt en werd het laden opnieuw gestart. Wij tonen nu een "loading spinner" om de gebruiker te informeren dat het systeem bezig is om de data op te halen.

Tevens voeren wij een beveiligingswijziging door op het uploaden van bijlagen. Wij zullen hier niet meer .EML en .MSG bestanden toestaan. Deze bestandstypes worden als gevaarlijker beschouwd als het gaat om actieve scripts en beveilingsrisico's. Ook is het in dit type bestand mogelijk om extra bijlagen mee te sturen die juist het risico vormen.

 

Voor bijlagen die nu als .eml of .msg worden geüpload adviseren wij om hier een PDF print van te maken en de PDF voortaan te gebruiken als bijlage.