Mijn Communities
Help

HR Core Business 2021-06 NL

20-05-2021 21:37 (Bijgewerkt op 21-02-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 369 Weergaven

Mededelingen

Vertalingen schermen

Een deel van de schermen van HR Core Business en Payroll Business werd tot nu toe in het Engels en Duits weergegeven. Wij krijgen echter steeds vaker het verzoek om de applicatie volledig beschikbaar te stellen in andere talen. In de loop van dit jaar gaan wij daarom de meertaligheid uitbreiden en alle schermen controleren:

  • Schermen voor de HR professional worden vertaald in het Engels, Duits en Frans.
  • Schermen voor payroll professionals en overige gebruikers worden vertaald in het Engels.

Vanaf deze release is een groot gedeelte van de schermen van het menu Medewerkers gecontroleerd en vertaald. De overige menukeuzes volgen in de komende releases. Zodra dit menu volledig vertaald is, laten we we dit weten.

Let op: sommige velden hebben een waardenlijst die op het niveau Klant of Bedrijf is gedefinieerd. In dat geval bent u zelf de beheerder van de lijst, en ook van de vertalingen. Deze kunt u onderhouden via Instellingen > Vastlegging > Waardenlijst. 

Nieuw 

Nieuw veld - No Risk Polis van toepassing

Waarom

Om de WAO/WIA registratie makkelijker te maken, hebben we met ingang van 1-1-2021 het veld No Risk Polis van toepassing toegevoegd aan het scherm WAO/WIA registratie

Hoe

Medewerker > Ziekte > WAO/WIA registratie.

In het nieuwe veld No Risk Polis van toepassing kun je Ja of Nee invullen. Het veld wordt ook opgenomen in de data integratie package zodat het wordt aangeleverd bij Verzuim Management.

Actie

Er is geen actie nodig. 

Gewijzigd en verbeterd 

Medewerkers met dezelfde Datum indienst als Datum uitdienst werden niet doorgestuurd naar Youforce Portaal (1631185)

Waarom

Als een medewerker dezelfde Datum uitdienst kreeg als de Datum indienst, werd de Datum uitdienst niet doorgestuurd naar het Youforce Portaal. Hierdoor kwam de datum uit dienst niet in onze achterliggende systemen te staan.

Hoe

Vanaf deze release wordt de Datum uitdienst van medewerkers die je invoert met dezelfde datum in als datum uit dienst wel doorgestuurd naar het Youforce Portaal en van daaruit naar de achterliggende systemen.

Actie

Beheer > Gegevensuitwisseling > Heraanleveren Portaalbeheer (medewerker)

Om er zeker van te zijn dat de gegevens, zoals in dit geval de Datum uitdienst in HR Core Business en het Youforce Portaal aan elkaar gelijk zijn, kun je met de functie Heraanleveren Portaalbeheer (medewerker) de gegevens van een medewerker opnieuw aanleveren aan het Youforce Portaal. Ook de achterliggende systemen, zoals Management Informatie worden dan bijgewerkt. Deze functionaliteit kun je vanaf de juni release gebruiken voor zowel de V1 als de V3 koppeling.

Digi-ZSM - Soms 42-weekse ziekmelding niet naar UWV (2594769)

Waarom

De 42-weekse ziekmelding werd niet altijd naar UWV doorgegeven.

Hoe

Dit is opgelost, zodat de 42-weekse ziekmeldingen weer gewoon naar UWV worden doorgegeven.

Actie

Er is geen actie nodig.

Performance - Bezettingsoverzicht in HR Self Service (2705936)

Waarom

Als je het bezettingsoverzicht binnen HR Self Service opvroeg, duurde het soms erg lang voordat de informatie werd getoond of werd deze helemaal niet getoond.

Hoe

In samenwerking met HR Self Service hebben we verbeteringen doorgevoerd, waardoor de informatie sneller wordt getoond en het scherm niet meer vastloopt.

Actie

Er is geen actie nodig.

Opgeloste meldingen 

Verlof rapportages Management Informatie niet gelijk met HR Core (2608937)

Melding 

De verlofgegevens van de rapportages in Management Informatie (MI) verschilden soms met de verlofgegevens van HR Core. Dit kwam omdat de verlofgegevens niet goed doorkwamen in de MI-rapportages.

Oplossing

Wij hebben de oplossing hiervoor uitgeleverd op 29 april 2021. Zie onder Actie wat je moet doen, om ervoor te zorgen dat de MI-rapportages de juiste verlofgegevens tonen.

Actie

Instellingen > Verlofrecht toekennen > kies Huidig verlofjaar corrigeren

Om ervoor te zorgen dat in de MI-rapporten de juiste verlofgegevens staan, moet je in HR Core Business het huidige verlofjaar corrigeren op bedrijfsniveau.
Door het huidige verlofjaar te corrigeren wordt ook de data van alle voorgaande jaren gecorrigeerd. Hou er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de actuele gegevens te raadplegen zijn in de MI rapporten.

Ouderschapsverlof toekennen in verlofregeling lukt niet (2695815)

Melding 

Voor deze release was het mogelijk om binnen één verlofregeling bij verschillende verlofsoorten het veld Recht o.b.v. kind aan te vinken. Bij het opslaan bleef het systeem echter draaien en werd de wijzing niet opgeslagen.

Oplossing

Vanaf deze release verschijnt er een melding als bij een andere verlofsoort binnen de regeling het veld Recht o.b.v. kind al is aangevinkt. 

Actie

Er is geen actie nodig. 

Soort ziekte in scherm Ziekteverzuim kwam niet overeen met helptekst (2713858)

Melding

In het scherm Ziekteverzuim kwam de lijst van het veld Soort ziekte niet overeen met de soorten ziekte die in de helptekst stonden.

Oplossing

De helptekst is aangepast, zodat bij de toelichting van het veld Soort ziekte nu de juiste waardes  staan. 

Actie

Er is geen actie nodig. 

Korting verlofrecht - reden niet beschikbaar (2726639)

Melding

Het was niet mogelijk om de reden verlof vast te leggen bij Korting verlofrechten

Oplossing

Dit is opgelost, zodat je de reden bij Korting verlofrechten weer kunt vastleggen. 

Actie

Om ervoor te zorgen dat de juiste redenen verschijnen onder Korting verlofrechten, moet je de waarde weer kiezen Instellingen > Vastlegging > Waardelijst.
Hierna kun je de mutatie Korting verlofrecht opslaan met de juiste reden.

Publishing Date : 5/21/2021

Medewerkers
Actieve onderwerpen