Mijn Communities
Help

Flex Benefits 2023-02

20-01-2023 13:31 (Bijgewerkt op 20-01-2023)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 533 Weergaven

Inhoudsopgave

Opgeloste meldingen

Opgeloste meldingen

Diagram van het Overzicht applicatiegebruik is niet correct (change 2303528)

Melding

Een beheerder opent het overzicht Beheer > Overzichten > Overzicht applicatiegebruik.  Hij meldt dat het diagram verkeerde aantallen toont voor de categorieën 3 en 4.

Oplossing

Het Overzicht applicatiegebruik toont een taartdiagram waarin 4 categorieën worden onderscheiden:

  1. Aantal medewerkers dat niet heeft ingelogd in de geselecteerde periode
  2. Aantal medewerkers dat wel heeft ingelogd, maar geen keuzes heeft gemaakt
  3. Aantal medewerkers dat wel een keuze heeft gemaakt, maar deze keuze niet heeft ingediend
  4. Aantal medewerkers dat een keuze heeft ingediend.

De bepaling van het aantal medewerkers dat valt in de categorieën 3 en 4 is verbeterd.

Te hoog bedrag bij de bron Gereserveerd budget (change 2396856)

Voor organisaties die gebruik maken van HR Core Business / Payroll Business

Melding

Voor de medewerkers van een organisatie wordt elke maand een persoonlijk budget berekend. Dit budget wordt automatisch gereserveerd. Als de medewerker het budget niet heeft gebruikt, dan wordt het saldo gereserveerd budget in december automatisch uitbetaald.

In de maand december opent een medewerker het keuzevenster voor het doel Budget uitbetalen. Bij de bron Gereserveerd budget staat een bedrag dat twee keer zo hoog is als verwacht.

Oplossing

We hebben al vaker aan dit soort meldingen gewerkt. We hebben eerder de onderstaande verbeteringen aangebracht:

  • Voor organisaties die het saldo gereserveerd budget in december automatisch uitbetalen, is op het keuzevenster voor het doel Budget uitbetalen de maand december niet meer beschikbaar.
  • De berekening van het beschikbare bedrag voor de bron Gereserveerd budget is verbeterd. 

Budgetsaldo op Budget overzicht is niet correct (change 2686288)

Voor organisaties die gebruik maken van HR Core Business / Payroll Business

Melding

Voor de medewerkers van een organisatie wordt elke maand een persoonlijk budget berekend en dit budget wordt elke maand automatisch uitbetaald.

Een medewerker van deze organisatie heeft in de maanden januari t/m april een keuze gemaakt voor het reserveren van persoonlijk budget. Er wordt hierdoor een saldo van gereserveerd budget opgebouwd.  De medewerker opent het tabblad Budget overzicht in Flex Benefits. Hij controleert zijn Saldo gereserveerd budget voor de maanden januari t/m april. Zijn saldo voor de maand april is niet correct.

Oplossing

De fout kwam voor in de volgende situatie:

  • De medewerker heeft een keuze ingediend voor het doel Budget reserveren voor de huidige maand.
  • De keuze voor reserveren van budget is nog niet verwerkt in Payroll Business.
  • Er is in Payroll Business al wel een (voorlopige) salarisproductie gedraaid voor de huidige maand.
  • De gegevens van de voorlopige salarisproductie zijn geïmporteerd in Flex Benefits.

De berekeningen van de waarden in de kolom Saldo gereserveerd budget op het Budget overzicht zijn voor deze situatie verbeterd.

Controle op wettelijk minimumloon is niet correct uitgevoerd (change 3746861)

Melding

Een medewerker heeft een keuze gemaakt voor het doel Fiets en daarbij de bron Brutoloon ingezet. Na verwerking van deze keuze in de salarisadministratie blijkt dat het brutoloon door deze keuze zover verlaagd zou worden, dat het beneden het wettelijk minimumloon uitkomt. Dit is niet toegestaan.

Oplossing

Het beschikbare bedrag voor de bron Brutoloon wordt in Flex Benefits berekend door het wettelijk minimumloon af te trekken van het brutomaandloon. Het wettelijk minimumloon is afhankelijk van de leeftijd van de medewerker. De medewerker is in de loop van het jaar 21 jaar oud geworden. Flex Benefits heeft het wettelijk minimumjeugdloon voor 20-jarigen toegepast. Dit is niet correct.

De berekening van het beschikbare bedrag voor de bron Brutoloon is verbeterd. 

Beheerder kan de export niet starten (change 3847236)

Melding

De beheerder van een organisatie probeert de export voor de huidige maand te starten.  Dit lukt echter niet. Hij opent de pagina Beheer > Verwerken keuzes > Exporteren keuzegegevens. De knop Nieuwe export is niet toegankelijk.

Oplossing

De knop Nieuwe export moet worden geblokkeerd zodra een beheerder van een organisatie de exportfunctie start, zodat de exportfunctie niet twee maal tegelijk gestart kan worden. De knop moet weer vrijgegeven worden, zodra de exporttaak is afgerond. Het vrijgeven is niet correct gebeurd.

De functionaliteit voor het blokkeren en vrijgeven van de knop Nieuwe export is verbeterd.

Bij sommige medewerkers wordt een dubbele exportmutatie aangemaakt (change 4037375)

Melding

Een beheerder meldt dat Flex Benefits bij sommige medewerkers twee exportmutaties heeft gemaakt voor de inhouding van het brutoloon. Ook ziet hij dat de rubriek BronTekortInGeld dezelfde waarde bevat als de gekozen bron.

Oplossing

In de rubriek BronTekortInGeld wordt het bedrag opgeslagen, dat bij de medewerker op het keuzevenster in het veld Nog nodig staat. In het veld Nog nodig staat het verschil tussen de totale kosten van het doel en de som van de inzet van alle bronnen. Als de medewerker zijn keuze wil opslaan of indienen, dan moet de waarde in het veld Nog nodig op 0 staan, of kleiner dan 0,99 euro zijn. Flex Benefits controleert dit. Als de medewerker de keuze opslaat/indient en de waarde in Nog nodig is groter dan 0,99 euro, dan moet het programma een rode blokkerende melding tonen.

Deze controle werkte niet correct, waardoor de medewerker een keuze kon opslaan met een grote waarde in het veld Nog nodig. De controle is verbeterd.

De oplossing is gereleased d.m.v. een hotfix op 08-12-2022.

Medewerkers kunnen geen keuzes maken na het draaien van de wizard jaarovergang (change 4105937)

Melding

Een beheerder heeft de Wizard jaarovergang gedraaid in december. De volgende dag zet hij Flex Benefits open voor gebruik. Medewerkers proberen dan keuzes te maken voor het keuzejaar 2023, maar dat lukt niet. Het programma toont de foutmelding: "Uw contract eindigt op 00-01-1900.  U kunt geen keuzes maken na deze datum en sommige bronnen kunnen voor u niet beschikbaar zijn."

Oplossing

Er zat een fout in de bepaling wanneer de genoemde foutmelding moet worden getoond. De fout is opgelost.

De oplossing is gereleased d.m.v. een hotfix op 20-12-2022.

Wet- en regelgeving

Wettelijk minimumloon

We hebben de parameters voor het wettelijk minimum(jeugd)loon aangepast aan de waarden die gelden per 1 januari 2023. De parameters worden gebruikt voor het berekenen van het beschikbare bedrag voor de bron Brutoloon.

Deze datafix is uitgevoerd op 19-12-2022.

Reiskostenvergoeding

We hebben de parameter voor de reiskostenvergoeding per kilometer aangepast aan de waarde die geldt per 1 januari 2023. De nieuwe waarde is 0,21 euro. De parameter wordt gebruikt voor het berekenen van de fiscale ruimte voor het doel Uitruilen reiskosten woon-werk.

Deze datafix is uitgevoerd op 19-12-2022.

Medewerkers